Ingrediënten voor 8 personen
1 kg. aardappelen
4 eetlepels boter
60 ml. room
750 gr. rund– of lamsgehakt, of combinatie van beide
(wij hadden voor rund/varken gehakt gekozen)
1 ui
3 wortels, in blokjes
2 stelen bleekselder, in blokjes
250 gr. diepvries doperwtjes
2 eetlepels tomatenpuree
3 theelepels Worcestershire sauce
120 gr. geraspte Cheddarkaas
Zout, laurierblaadje en ‘droge’ kruiden als tijm of rozemarijn
Bereiding: verwarm je oven voor op 190°.
Schil de aardappelen, breng ze aan de kook
en maak er puree van met de boter, room en zout.
Meng de geraspte Cheddarkaas in de puree.
Bak in een hete pan met een scheutje olijfolie het gehakt en haal de sliertjes uit elkaar.
Bak tot het vlees bruin is en leg het apart, giet het vet af.
Bak in dezelfde pan de ui mooi glazig.
Voeg de wortels en de selder toe, samen met wat zout.
Bak ongeveer 10 minuten en roer er vervolgens de erwtjes, tomatenpuree,
worcestershire-saus, kruiden en vlees bij.
Bak tot de erwtjes goed warm zijn. Breng op smaak met extra Worcestershire-saus.
Doe het vleesmengsel in de ovenschaal en bedek met de puree.
Bovenop de puree mag er nog wat kaas of chapelure voor een krokant korstje
Zet de schotel 30 minuten in de oven.
Smakelijk!!